יום שני, 19 בספטמבר 2011

When you have to shoot, shoot!


מי מכם לא מכיר את המשפט "when you have to shoot, shoot, don’t talk", או את המשפט "רק המעז מנצח"?
מי מכם באמת מיישם אותו בחיים הפרטיים שלו?

לכולם יש חלומות. לא כאלה שהם חולמים בלילה בזמן שהם ישנים, אלא חלומות גדולים, על החיים. דברים שהם היו רוצים לעשות, מקומות שהם היו רוצים לבקר בהם, דברים שהיו רוצים להגיד לאחרים, דברים שהיו רוצים לשנות בעצמם. החלומות האלה הם הדברים שאתם הכי רוצים. ובכל זאת, רוב האנשים משאירים אותם בגדר חלומות, ולא עושים איתם שום דבר. למה?

יום שבת, 17 בספטמבר 2011

הפרדוקס שבביטחון

בהרבה מהמטרות שאנחנו מנסים בכל כוחנו להשיג, אנחנו נוטים לנסות להגיע אליהן באופן כזה שחוסם את ההצלחה שלנו. הרבה פעמים אני פוגש אנשים שמחפשים אחרי יותר הערכה עצמית – ביטחון פנימי וביטחון עצמי גדולים יותר – ולמעשה שמים לעצמם רגל. באופן טיפוסי, הם נוטים למדוד ולשפוט את עצמם בלי הפסקה אל מול אחרים. לא בדיוק הדרך הטובה והיעילה להגיע ליותר הערכה עצמית.

יום ראשון, 11 בספטמבר 2011

לצאת ממבוי סתום | להתגבר על צודק או לא צודק

בפוסט הזה, בחנתי את הדומיננטיות של החיפוש להיות צודק בתרבות שלנו. זו אחת מההשפעות הייחודיות על ההתנהגות שלנו ועל היחסים שלנו. עכשיו ננסה להבין איך להיות צודק הפך לדבר כפייתי.

האופן שבו אנחנו רואים את המציאות מושפע ממה שידוע כ"חשיבה אריסטוטלית". הפילוסופיה של אריסטו טענה "היה או לא היה, קיים או לא קיים". הפיצול הזה מסנן את האופן בו אנחנו תופסים את מה שקורה במציאות. חשיבה כזו נקראת "או/או" – או שזה קיים או שזה לא קיים, אין אפשרות ביניים. חשיבה כזו מבנה את האמונות שלנו לעמדה מאוד פשוטה. אנחנו יודעים על משהו רק על ידי כך שאנחנו כוללים את השלילה שלו.

יום שלישי, 6 בספטמבר 2011

חוק 5% | לבנות תקשורת מועילה

ללמוד להישאר נוכח ולא להישאב לויכוח של צודק או טועה, דורש מאיתנו כוונה אמתית לצאת מהשגרה של הרגלים ישנים. כמו שכתבתי כאן, להיות צודק ולהגן על עמדתנו בדיון או ויכוח מתמשכים מהווה גורם תגובתי. אנחנו מגיבים במגננה ואז משיבים במתקפה או האשמה. הסוג הזה של חילופי דברים נראה חסר טעם ובעל סיכוי קטן מאוד להצלחה. שני הצדדים מרגישים מבוטלים והפער ואי ההסכמה רק הולכים וגדלים. ובכל זאת, זה יכול להיראות אחרת.

יום שישי, 2 בספטמבר 2011

למה כל כך חשוב לנו להיות צודקים?

אחד מהנושאים הנפוצים – והמזיקים – בתרבות שלנו הוא הצורך להיות צודקים. זה אחד מאותם נושאים שעוברים מדור לדור ואנחנו נענים להם כמובן מאליו ולא עוצרים לשאול למה. זה מושרש במערכת האמונות שלנו ובשייכות הקולקטיבית שלנו כל כך עמוק כך שאנחנו מעולם לא עוצרים אפילו כדי לבחון את זה. לעצור ולשאול למה להיות צודקים זה כל כך חשוב וכל כך מחייב יוכל לשרת אותנו בצורה אמתית. אבל לפני שנתחיל, נבדוק איך זה משפיע על החיים שלנו.